Israel Hergón

CURRÍCULUM

 

  • Narrador oral amb més de 4 anys d’experiència i 4 de formació (acumulada)
  • Narrador Inaudito del 24º Marató dels Contes de Guadalajara (2015)
  • Formació i experiència en Clown
  • Àmplia formació especialitzada en Teatre Social
    Grau en Treball Social per la Universitat Complutense de Madrid.
    Premi “Innovació en el Treball Social” Fundación Grupo Ineprodes (V Edició – 2016)

El seu camí sobre els escenaris comença en 2013, al costat de la Companyia Sin Venir a Cuento. I a partir de 2014, desenvolupa la seva carrera professional en solitari. Anteriorment, des de 2011, es forma en narració oral, de manera regular, amb diversos professionals com Victoria Siedlecki, Héctor Urién i Borrón y Cuento Nuevo. Així, ha acumulat més de 4 anys de formació específica. A més ha assistit a altres tallers intensius i a l’Escola d’Estiu AEDA (2016 i 2018).

En la seua trajectòria té 2 reconeixements. El més important, ser seleccionat Narrador Inaudito en el 24 Marató de Contes de Guadalajara 2015, un dels esdeveniments al voltant del conte de major importància a nivell internacional. En segon lloc, va ser finalista en el Reto CreaCultura i Talents United para ZincShower2015, dins de la categoria Todo menos música. 

La seua trajectòria en festivals passa pel 17º Cuenteando que es Gerundio (2018), organitzat per la Biblioteca d’Aguilar de Campo i el 17º Contando Cuentos (2018), realitzat a la Biblioteca de Salamanca – Casa de las Conchas. També ha participat en diverses edicions del Festival de contes itinerants Anda que Anda (a Madrid, Sevilla i Barcelona).

De manera específica, per a públic adult, cuenta de manera habitual en diversos espais de Madrid. Destaquen el Café Libertad 8 i el cicle Silencio Se Narra (Biblioteques Pozuelo de Alarcón). I a aquests se li pot afegir diversos centres culturals de l’Ajuntament de Madrid.

El públic infantil i familiar és el que més vegades l’ha escoltat. Les seues històries han omplert diverses llibreries, biblioteques i espais de Madrid. Algunes d’elles han estat les biblioteques de la Comunitat de Madrid, Leganés, Pozuelo de Alarcón, Moralzarzal, Móstoles, Fuenlabrada, Torrelodones, Coslada, Alcalá de Henares, Hoyo de Manzanares, San Sebastián de los Reyes, Parla… 

A més, ha realitzat programes d’Animació a la Lectura i Formació d’usuaris de biblioteques, com a Pequeños en la Biblioteca (del Area del Libro de la CM), la campanya de visites escolars de Rivas Vaciamadrid o la XXXI Mostra del Llibre Infantil i Juvenil (girant per 19 municipis).

D’altra banda, s’ha format en Clown amb Joaco Martín i és part de La Excéntrica Cia., participant en Noches de Clown & Freaks (des de 2011). Al costat d’aquesta, destaca el pas per Teatro Circo Price con The Clown & Freak Show (maig 2014). 

Per últim, és Grau en Treball Social per la UCM, amb àmplia formació especialitzada en Teatre Social amb formadors de la Dinamo, Vanesa Camarda o Los Últimos Teatro entre uns altres. En el seu desenvolupament professional, mostra un alt interès en els projectes grupals i comunitaris en els quals poder unir narració oral i arts escèniques amb intervenció social. Això l’ha portat a emprendre camí com freelance en iniciatives en les quals treballar aquesta sinergia de disciplines. En aquest temps han confiat en ell, entre d’altres, el Col·legi de Treball Social de Madrid, Galícia i Màlaga, la UNIA (Universitat Internacional d’Andalusia), ZinchShower, Fundación Española de la Tartamudez i Best Buddies España. 

FULL–Fundació pel Llibre i la Lectura, fidel al seu objectiu de promoure la lectura i el llibre com a instrument de difusió i transmissió de la cultura, crea el Catàleg de Serveis, Recursos i Activitats d’Animació a la Lectura i Foment Lector.
Aquest projecte compta amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de la Generalitat Valenciana, i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre e la Lectura 2017-2021.