Miquel Puig

CURRÍCULUM

Miquel A. Puig Cuadau (L’Alcúdia, 1969) és un mestre amant de la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra música. Encetà la seua tasca creativa de la mà de Dani Miquel, col·laborant en els projectes de MusiqueriesA Nadal, un pas de pardal i Per molts anys.

En 2014 ens sorprenia amb la publicació d’ Els mons de Laia, un relat de superació personal amb l’imaginari terrorífic valencià com a teló de fons. Al 2017 publicava Llampuga,llampega, una història plena de música, arrelada en la màgia dels valencians i la valentia de les xiques protagonistes. Al 2018 forma part de la campanya “Llegir en valencià” i publica Un pont de plata. A més, ha realitzat diverses propostes didàctiques com les de Done’m l’asguilando, El xiquet de la Ribera o La Caixa de la por.

Ha fet cursos de formació sobre la difusió de l’imaginari valencià per al Servei de Formació del professorat i per al Col·legi Oficial de Bibliotecaris de València. Coautor del projecte Iaieries, la seua passió per la cultura tradicional sovint el du a endinsar-se en la realització de projectes per a recuperar l’oralitat en la literatura explicant contalles i rondalles, a més, en tot moment complementa les seues propostes amb les investigacions i recerques que realitza sobre la nostra cultura popular i la mitologia mediterrània.

FULL–Fundació pel Llibre i la Lectura, fidel al seu objectiu de promoure la lectura i el llibre com a instrument de difusió i transmissió de la cultura, crea el Catàleg de Serveis, Recursos i Activitats d’Animació a la Lectura i Foment Lector.
Aquest projecte compta amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de la Generalitat Valenciana, i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre e la Lectura 2017-2021.