• CATEGORIA

EXPERIÈNCIES

CONTACTE

Jesús Torres

676283178

elaedo@elaedoteatro.com

#losmisteriosdelaedo

ORGANITZACIÓ: El Aedo Teatro

CATEGORIES: Secundària,

LLOC DE REALITZACIÓ: Activitat virtual

DATA DE REALITZACIÓ: De març a juny de 2020

SINOPSI

#losmisteriosdelaedo, una sèrie de jocs interactius, a través d’Instagram, en la qual s’han d’intentar resoldre misteris protagonitzats pels personatges de diferents obres de teatre . D’aquesta manera, els participants se submergeixen a la Grècia d’Antígona, el Segle d’Or de Segismundo, l’Edat mitjana del Lazarillo, la Vetusta de La Regenta, el fòrum romà de Plauto, a l’Alemanya nazi de “Puños de harina” o en l’institut del nostre “Otelo en la red”.

CONTACTE

Francisco García Cebrián

965801150

biblioteca@villena.es

Llig i jugue amb el meu bebé: la bebeteca

ORGANITZACIÓ: Bibliotecas Públicas Municipales de Villena

CATEGORIES: Adults,

LLOC DE REALITZACIÓ: Bibliotecas Públicas Municipales de Villena

DATA DE REALITZACIÓ: Anualment des del 2006

SINOPSI

Des de fa 13 anys duem a terme uns tallers amb pares/mares i els seus bebés a partir de 7 mesos fins a 3 anys. En aquests tallers intentem dotar a la família, a través de cinc sessions, dels instruments i els coneixements necessaris per a introduir als seus fills i filles en el món de la lectura com a plaer i joc, abans que el llibre es convertisca en un element de “obligació”, la qual cosa sol venir acompanyat de l’escolarització. A més, els mostrem el que el món editorial actual té per als més xicotets.

CONTACTE

Irene Rodrigo

695588780

irene@leemetv.com

Léeme: primer programa de divulgació literària per a televisió online

ORGANITZACIÓ: Léeme

CATEGORIES: Adults, Secundària,

LLOC DE REALITZACIÓ: Centres educatius, llibreries, sales relacionades amb la cultura, associacions.

DATA DE REALITZACIÓ: 2016

SINOPSI

L’eterna pregunta: com fomentar l’amor per la lectura en un món saturat d’estímuls i informació? A Léeme ho vàrem tindre clar: creant un programa de televisió online on relacionem els llibres amb la vida quotidiana de les persones: els seus problemes, experiències i emocions. Un programa especialment dirigit a no-lectors per a demostrar que cada llibre parla de tu.

CONTACTE

Brian Rodríguez Cortiñas

629723988

alanternamaxica@gmail.com

La linterna mágica

ORGANITZACIÓ: Asociación Juan Casaveteiro

CATEGORIES: Tots els públics,

LLOC DE REALITZACIÓ: Galícia

DATA DE REALITZACIÓ: Des de 2016

SINOPSI

És un projecte que combina les bondats del cinema i del teatre a través de tallers creatius en els quals es parteix de textos de la literatura per a ser representats i filmats. Aquests tallers estan destinats tant a institucions com a diversos col·lectius. El projecte se sustenta en tres pilars clau per a la formació personal i cultural de la gent: literatura, teatre i cinema.

CONTACTE

Leticia Bolaño

+5491166540550

letiblac@gmail.com

L.E.E.R-Lecturas Expandidas En Red

ORGANITZACIÓ: L.E.E.R

CATEGORIES: Primaria,

LLOC DE REALITZACIÓ: Buenos Aires

DATA DE REALITZACIÓ: Des de 2015

SINOPSI

Lecturas Expandidas En Red pretén ser un projecte de promoció de la lectura en veu alta com a pràctica social: llegir per a uns altres. En aquest espai s’enregistren i es pugen àudios dels xiquets i les xiquetes llegint per a compartir un text. Tenir un destinatari real/virtual motiva els alumnes i les alumnes a millorar la seua lectura i reivindica la funció de llegir per a compartir, la lectura com un regal.

CONTACTE

Francesc Gisbert i Domènec Bargalló

637725306

premsa@trobadesalcoiacomtat.cat

Viatjant i llegint: rutes literàries i animacions lectores

ORGANITZACIÓ: Coordinadora pel Valencià Alcoià-Comtat

CATEGORIES: Tots els públics,

LLOC DE REALITZACIÓ: l'Alcoià-Comtat

DATA DE REALITZACIÓ: 2016

SINOPSI

Viatjant i llegint és una oferta de rutes literàries pels pobles de les comarques de l’Alcoià-Comtat. Té dues modalitat: les rutes literàries a partir de la lectura d’alguna obra (visita guiada, díptic explicatiu, lectura de fragments, context històric) i les rutes de contacontes (un o diversos contacontes fan una passejada on expliquen rondalles i llegendes).

Saps què fa el teu peluix quan s’apaguen els llums?

ORGANITZACIÓ: Llibreria La Moixeranga

CATEGORIES: Primaria,

LLOC DE REALITZACIÓ: Llibreria La Moixeranga

DATA DE REALITZACIÓ: Juny i juliol de 2018

SINOPSI

Els xiquets i xiquetes d’infantil i primer cicle de Primària porten el seu peluix perquè passe la nit a la llibreria i descobrir així el que fa als prestatges quan s’apaguen els llums. L’objectiu principal és el de fomentar la lectura entre els xiquets i xiquetes de la població i fomentar també  les visites dels més menuts de la casa a la llibreria. 

CONTACTE

Pere Bodí

620530390

perebodi@hotmail.com

Blasco

ORGANITZACIÓ: Alex Guerra, Pere Bodí

CATEGORIES: Adults, Secundària,

LLOC DE REALITZACIÓ: Biblioteca Municipal de Faura

DATA DE REALITZACIÓ: 25 de maig 2018

SINOPSI

Un recorregut pel temps i l’espai per parlar de la vida i obra d’un dels grans escriptors valencians, Vicent Blasco Ibáñez. Textos coneguts de Cuatro Jinetes del Apocalipsis, Sangre y Arena, Cañas y Barro, i d’altres més insòlits com El monstruo, conjuntament amb textos biogràfics narrats en primera persona i des de la distància, prenen vida a través del moviment, la dansa i la música. 

CONTACTE

Ester Algarra

617165146

620961330

info@didamecum.es

Contacontes i gimcanes a la Biblioteca Pública Pilar Faus

ORGANITZACIÓ: Didamecum Activitats Culturals

CATEGORIES: Primaria, Secundària,

LLOC DE REALITZACIÓ: Biblioteca pública Pilar Faus de València

DATA DE REALITZACIÓ: Curs escolar (octubre a juny) des del 2015

SINOPSI

Coneixes els extraordinaris fons d’aquesta biblioteca? T’abellix viure alguna de les fantàstiques aventures que s’amaguen entre els seus murs? T’esperen els nostres contacontes i gimcanes, acompanyats si vols d’un passeig pel fabulós recinte històric que l’alberga.

CONTACTE

Mª José Canet i Esther Peiró

962963740

bibliotecatamarit@gmail.com

Repte lector de l’estiu

ORGANITZACIÓ: Biblioteca Tamarit

CATEGORIES: Primaria, Secundària,

LLOC DE REALITZACIÓ: Biblioteques Oliva (València)

DATA DE REALITZACIÓ: Des de 2015

SINOPSI

Aquest programa lector s’adreça al públic d’entre 6 i 16 anys i s’inicia el dia que comença l’estiu i finalitza el dia que s’acaba. La biblioteca proposa quatre reptes lectors i un itinerari de lectura amb 28 ítems que els portaran a noves experiències lectores. Per a aconseguir un repte cal llegir sis llibres i a continuació han de presentar una ressenya d’aquell que indique prèviament el personal de la biblioteca. La ressenya pot ser variada, ja que cadascú tria la modalitat que més s’adapta a les seues destreses i preferències.

FULL–Fundació pel Llibre i la Lectura, fidel al seu objectiu de promoure la lectura i el llibre com a instrument de difusió i transmissió de la cultura, crea el Catàleg de Serveis, Recursos i Activitats d’Animació a la Lectura i Foment Lector.
Aquest projecte compta amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de la Generalitat Valenciana, i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre e la Lectura 2017-2021.