• CATEGORIA

EXPERIÈNCIES

CONTACTE

Brian Rodríguez Cortiñas

629723988

alanternamaxica@gmail.com

La linterna mágica

ORGANITZACIÓ: Asociación Juan Casaveteiro

CATEGORIES: Tots els públics,

LLOC DE REALITZACIÓ: Galícia

DATA DE REALITZACIÓ: Des de 2016

SINOPSI

És un projecte que combina les bondats del cinema i del teatre a través de tallers creatius en els quals es parteix de textos de la literatura per a ser representats i filmats. Aquests tallers estan destinats tant a institucions com a diversos col·lectius. El projecte se sustenta en tres pilars clau per a la formació personal i cultural de la gent: literatura, teatre i cinema.

CONTACTE

Leticia Bolaño

+5491166540550

letiblac@gmail.com

L.E.E.R-Lecturas Expandidas En Red

ORGANITZACIÓ: L.E.E.R

CATEGORIES: Primaria,

LLOC DE REALITZACIÓ: Buenos Aires

DATA DE REALITZACIÓ: Des de 2015

SINOPSI

Lecturas Expandidas En Red pretén ser un projecte de promoció de la lectura en veu alta com a pràctica social: llegir per a uns altres. En aquest espai s’enregistren i es pugen àudios dels xiquets i les xiquetes llegint per a compartir un text. Tenir un destinatari real/virtual motiva els alumnes i les alumnes a millorar la seua lectura i reivindica la funció de llegir per a compartir, la lectura com un regal.

CONTACTE

Francesc Gisbert i Domènec Bargalló

637725306

premsa@trobadesalcoiacomtat.cat

Viatjant i llegint: rutes literàries i animacions lectores

ORGANITZACIÓ: Coordinadora pel Valencià Alcoià-Comtat

CATEGORIES: Tots els públics,

LLOC DE REALITZACIÓ: l'Alcoià-Comtat

DATA DE REALITZACIÓ: 2016

SINOPSI

Viatjant i llegint és una oferta de rutes literàries pels pobles de les comarques de l’Alcoià-Comtat. Té dues modalitat: les rutes literàries a partir de la lectura d’alguna obra (visita guiada, díptic explicatiu, lectura de fragments, context històric) i les rutes de contacontes (un o diversos contacontes fan una passejada on expliquen rondalles i llegendes).

CONTACTE

Irene Rodrigo

695588780

irene@leemetv.com

Léeme: primer programa de divulgació literària per a televisió online

ORGANITZACIÓ: Léeme

CATEGORIES: Adults, Secundària,

LLOC DE REALITZACIÓ: Centres educatius, llibreries, sales relacionades amb la cultura, associacions.

DATA DE REALITZACIÓ: 2016

SINOPSI

L’eterna pregunta: com fomentar l’amor per la lectura en un món saturat d’estímuls i informació? A Léeme ho vàrem tindre clar: creant un programa de televisió online on relacionem els llibres amb la vida quotidiana de les persones: els seus problemes, experiències i emocions. Un programa especialment dirigit a no-lectors per a demostrar que cada llibre parla de tu.

FULL–Fundació pel Llibre i la Lectura, fidel al seu objectiu de promoure la lectura i el llibre com a instrument de difusió i transmissió de la cultura, crea el Catàleg de Serveis, Recursos i Activitats d’Animació a la Lectura i Foment Lector.
Aquest projecte compta amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de la Generalitat Valenciana, i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre e la Lectura 2017-2021.