Constantino Ávila Pardo

Constantino Àvila Pardo naix a Aiora (València), a l’agost de 1944. Va cursar estudis de Magisteri i es va especialitzar en Matemàtiques, assignatura que imparteix en l’institut d’ensenyament secundari del seu poble natal. La seua llarga trajectòria educativa li ha mostrat que les inquietuds del nostre temps (racisme, violència, intolerància…) són, entre d’altres, qüestions que han d’afrontar-se des de l’escola. Es confessa gran amant de la naturalesa, de la vida pausada en el medi rural i de l’excursionisme. És autor del llibre Otro camino a Santiago: de Ayora a Compostela en línea recta, que trenca amb tots els motlles respecte als llibres tradicionals sobre la ruta jacobea. La seua obra El legado de los Zares pretén ser un instrument valuós al servei de l’educació, i amb Aventuras matemáticas: en busca del código secreto Aventuras matemáticas: mensajes ocultos en el Camino de Santiago, ens ofereix una visió de les matemàtiques didàctica i divertida.

TORNAR A SERVEIS
FULL–Fundació pel Llibre i la Lectura, fidel al seu objectiu de promoure la lectura i el llibre com a instrument de difusió i transmissió de la cultura, crea el Catàleg de Serveis, Recursos i Activitats d’Animació a la Lectura i Foment Lector.
Aquest projecte compta amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de la Generalitat Valenciana, i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre e la Lectura 2017-2021.