Esteve Plantada

Nascut a Granollers l’any 1979. Malgrat que no eren els turons de Mulholland Drive, ni la place Saint-Sulpice, ni molt menys un barri d’Astoria (Oregon), li va agradar tant que va decidir quedar-s’hi, a mig camí de la perifèria i de l’inhòspit. En aquest reducte liminar va aprendre a festejar, a llegir i a viure meravelles.

Publica el primer llibre l’any 1997, A l’ombra dels violins (La Magrana, 1997), que guanya el premi Amadeu Oller per a poetes inèdits, amb 17 anys. Després, seguiren altres temptatives poètiques que han marcat un camí fins arribar a l’assumpció d’uns referents i d’una veu fidel a la pròpia necessitat. Els seus poemes també han estat inclosos en diverses antologies. L’any 2016 guanya el premi Pare Colom de poesia per Big Bang Llàtzer.

Actualment, és el cap de Cultura a NacióDigital i exerceix –o bé ha exercit– la crítica literària i cinematogràfica en mitjans com El Punt Avui o Núvol i en les revistes Barcelona Metròpolis, Caràcters i Poetari. Cada dissabte signa l’article del dia a NacióDigital. També ha estat codirector de la revista The Barcelona Review, és un dels editors suïcides d’Edicions Terrícola.

 

TORNAR A SERVEIS
FULL–Fundació pel Llibre i la Lectura, fidel al seu objectiu de promoure la lectura i el llibre com a instrument de difusió i transmissió de la cultura, crea el Catàleg de Serveis, Recursos i Activitats d’Animació a la Lectura i Foment Lector.
Aquest projecte compta amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de la Generalitat Valenciana, i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre e la Lectura 2017-2021.