Rafa Xambó

En la dècada dels 70 va participar molt activament en el moviment de la Nova Cançó. L’any 1974 va guanyar el Primer Premi del Festival de Noves Veus (Sabadell). Després de dècades de silenci musical, va tornar amb un repertori nou, en el qual només mantenia unes poques cançons d’aquells anys. A l’estiu de 2002 va treure el disc 7 acústics (PM produccions). El disc va ser triat per la crítica com un dels millors discos de cançó d’autor de l’any 2002. L’any 2003, va treure Dies oberts (Cambra Records). El tercer disc, Cançons de la memòria trista (Picap, 2006) va rebre el Premi Ovidi Montllor al millor disc de cançó d’autor l’any 2007. Amb Andanes (Picap, 2010) va rebre també el Premi Ovidi Montllor al millor disc de cançó d’autor l’any 2010 i el Premi a la millor lletra per “A Glasgow”. En l’altra vessant professional es dedica a la docència universitària, tot exercint com a professor titular de sociologia a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. També escriu per a diversos mitjans de comunicació i té publicats alguns llibres d’assaig i narrativa.

TORNAR A SERVEIS
FULL–Fundació pel Llibre i la Lectura, fidel al seu objectiu de promoure la lectura i el llibre com a instrument de difusió i transmissió de la cultura, crea el Catàleg de Serveis, Recursos i Activitats d’Animació a la Lectura i Foment Lector.
Aquest projecte compta amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de la Generalitat Valenciana, i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre e la Lectura 2017-2021.