Els bebés naixen amb unes necessitats primàries d’afecte, d’aliment, de son… i també naixen amb necessitats d’històries. Tenen necessitat d’estimulació cap a la paraula, tant oral com escrita, amb l’ajuda de l’adult. Per tant farem de la bebeteca un espai interactiu i d’afecte on el llibre, en els primers moments de contacte, siga una joguina però també, a la vegada, un transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions.
És aquesta, una activitat de curta durada amb els infants davant dels pares, per desenvolupar l’escolta atenta i l’atenció, fent servir precontes, titelles, cançonetes, ballmanetes… que estimulen l’atenció dels infants, la seua percepció visual, tàctil i sonora i, a la vegada, donen idees i aporten suggeriments als mateixos pares sobre activitats que poden fer ells també a casa.
Al finalitzar cada sessió de la Bebeteca, s’ofereixen orientacions als pares sobre llibres per a infants, recomanacions i consells sobre la lectura en estes edats i diferents informacions relatives al món dels infants.

Espai bebeteca

Fitxa Servei

Necessitats tècniques:

Un espai ample, amb lluminositat, còmode per a estar a terra amb els bebés, amb estora i coixins, amb caixons de cartró dur o plàstic per ficar els contes i contes de diferents textures: de tela, cartró dur, amb soroll, desplegables…

Professionals